Βρισκόμαστε στο 2010. Ένα λογοπαίγνιο για την αθηναϊκή γειτονιά της Κυψέλης, η δύναμη του διαδικτύου και μια γερή δόση ταλέντου ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα dream pop/downtempo ντουέτα της Ελλάδας. Το όνομα αυτού: Keep Shelly in Athens.
 
Η πρωτοβουλία πάρθηκε από το μουσικό και συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής RΠЯ, όταν ξεκίνησε να αναζητά κάποιον ερμηνευτή για τα κομμάτια που μόλις είχε γράψει. Σύντομα αυτός ο κάποιος βρέθηκε στο πρόσωπο της Sarah P.
 
Το Νοέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο EP του συγκροτήματος με τίτλο In Love With Dusk. Το επόμενο έτος ξεκίνησαν και οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις σε Ευρώπη και Αμερική, σημαντικότερη από τις οποίες είναι αυτή στο θρυλικό φεστιβάλ Coachella της California το 2012.
 
Η συνέχεια ήταν άκρως ενδιαφέρουσα. Τα δύο πρώτα full-length EPs του σχήματος κυκλοφόρησαν το 2013 και το 2015 με τίτλους At Home και Now I’m Ready αντίστοιχα. Το 2014 η Sarah P. αποχώρησε και τη θέση της πήρε η Myrtha, διαψεύδοντας τους φόβους περί διάλυσης.
 
Το 2017 το αθηναϊκό electropop φαινόμενο βρέθηκε πάλι σε καλλιτεχνικό σταυροδρόμι. Μία τρίτη ερμηνεύτρια, η αυστραλιανή Jessica Bell, αντικατέστησε τη Myrtha και πλέον ντύνει με το δικό της ύφος τους ambient/urban ήχους του RΠЯ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο διατέθηκε στο κοινό και το τρίτο LP των KSIA μέσω του δικού τους label, του Athenian Aura. Ο τίτλος αυτού: Philokalia.
 
Τη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου οι Keep Shelly In Athens θα ξαναπαρουσιάσουν στα Ιωάννινα τα δύο συστατικά της επιτυχίας τους: μουσική που επαίνεσαν «θηρία» όπως το NME, ο The Guardian και το Clash Music. Δεύτερον, την αστείρευτη ενέργειά τους που τους άνοιξε τις πόρτες για φεστιβάλ όπως το BottleRock Festival και το Europavox Festival.
 
 
http://www.keepshellyinathens.com/
https://m-r-m.bandcamp.com/
https://m-r-m.bandcamp.com/album/heaven
  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ19/01/2018
  • ΕΙΣΟΔΟΣ:21:30
  • ΕΝΑΡΞΗ22:30